Om att samla sina lån

Publicerad: 2017-03-15 Lån Senast modifierad: 2018-01-18

Flera låneförmedlare har på senare tid dykt upp och erbjuder låntagare att samla sina lån på ett och samma ställe. En av de mer kända låneföremedlarna är Lendo. Det många undrar är, – hur fungerar Lendo och är Lendo bra?

Genom olika ekonomiprogram på tv så har låneförmedlare fått ett stort genombrott. De samlar bland annat människors lån och småkrediter till ett lån. Vad blir då bättre för dig som låntagare att samla dina lån och småkrediter i ett lån i stället? Och vad innebär det att använda sig av en låneförmedlare?

Samla lånen – minska kostnaderna

Om det är så att du sitter på flera lån och krediter så tillkommer även avgifter utöver avbetalning av lån och ränta. Den så kallade effektiva räntan plus avgifter för eventuell försening kan snabbt försätta en i en snabb nedåtgående spiral av skulder. Det är också svårare att hålla reda på flera olika lån och när de ska betalas in. När du då väljer att samla lånen så förenklas det till att bli ett lån med tillhörande avgifter. Du minskar då risken att att glömma bort olika inbetalningar och att du dessutom sparar pengar till att istället betala av din skuld.

Så fungerar en låneförmedlare

När du ansöker om lån hos låneförmedlare så låter de alla banker som de har avtal med komma med ett låneförslag. De erbjuder ränta som sedan kan jämföras mot varandra. Du som låntagare hamnar då i en mer fördelaktig sits då du förhoppningsvis får ett bra erbjudande. Räntan sätts alltid utefter din ekonomiska situation för att minska risken för banken. De utgår då från din samlade ekonomi, med lån tillgångar, anställning och månadskostnader. Samlar du då smålånen och krediterna kan du få en bra deal och ta kontroll över din ekonomiska situation.

 

 

Kommentera eller Fråga