Börsläget i juni 2015

Det är intressant att kika på börsen historiskt i dessa tider då det råder viss hysteri på börsen på grund av att Grekland nu har signalerat att de in kommer betala de 1,6 miljarder Euro som de skulle ha betalat till IMF (internationella valutafonden).

Börsen i Sverige och USA har varit mycket högt värderade den senaste tiden och man kan nog räkna med att många är och blir väldigt försiktiga framåt om man ser det ur ett lite längre perspektiv. Den som jobbar kortsiktigt kan säkert hitta andra vägar men eftersom vi på aktiekunskap framförallt är långsiktiga så är vi mycket försiktiga för tillfället.

Börsutveckling från 1990 – nu

börsutveckling-1990-201506

Om du vill ha mer bakgrund till diagrammet här ovan och hur du kan tolka det så rekommenderar vi det här inlägget.

Om vi alltså tittar historiskt så brukar det alltså vara vanligt med en sättning på börsen i det här läget. Det betyder förstås inte att detta nödvändigtvis händer men man kan ju ha det i bakhuvudet när man investerar. Rejäla nedgångar brukar ju också tendera till att gå mycket snabbare än uppgångarna vilket gör att det är svårare att investera rätt i dessa tider.

Följ bloggen och sajten på:

4 Kommentarer

 1. RPFE skriver:

  Vad är det för program du använder för att få fram de här graferna?

  • Aktiekunskap skriver:

   Hej
   Det är vårt egna kalkylark där vi sparar all historisk data och skapar diagrammet.

   • RPFE skriver:

    Finns det något sådant gratisverktyg där ute som ni skulle kunna rekommendera?

    • Aktiekunskap skriver:

     Det finns mycket olika varianter. Dels har ju nätbankerna diverse olika grafer och data. Själva har vi plockat en del info från ekonomifakta.se och fört in i Google Spreadsheet.

Kommentera eller Fråga