Drömmen om ekonomiskt oberoende och ledigheten

Den senaste tiden har jag i massmedia (exempel på länk nedan) sett en del artiklar om människor som sparar i aktier, lever billigt och lever i det som kallas för ekonomiskt oberoende. Detta tolkas ofta som att man skall sluta jobba och få tid att bara “vara” eller något. Men varför är detta så eftersträvansvärt egentligen? Går detta att problematisera lite kanske.

Vad skall man göra när man är ekonomiskt oberoende?

Det är ju oftast en längtan efter mer tid med familj och vänner samt att slippa att jobba som motiverar många att spara, gneta och investera sina pengar. Detta är ju även fullt förståeligt då ett arbete har sina nackdelar och problem. Själv är jag inte ekonomiskt oberoende på något vis och även jag längtar efter att känna oberoendet av att man måste jobba och gneta på. Samtidigt är mitt jobb att vara entreprenör och jag trivs med det även om det också är extremt utmanande.

Att bara sitta hemma, ta det lugnt, läsa en bok och dricka te (eller kaffe) ligger nog inte i min personlighet. Frågan är vem som tycker att sådant är kul och meningsfullt i längden?

Vad längtar man efter egentligen?

Det jag tror kan vara bra för alla oss som funderar på det här med ekonomiskt oberoende är att fundera på vad man egentligen vill göra när man är helt oberoende.  Vad är det då som man längtar så mycket efter att man blir motiverad att fortsätta kämpa på med sparandet? Det är kanske bättre att fundera på det än vad man inte vill göra?

Läs gärna denna artikel:

https://www.dn.se/ekonomi/din-ekonomi/sa-blir-du-ekonomiskt-oberoende/

Av:

Följ bloggen:

Kommentera eller Fråga

Om Aktiekunskap och mig

Jag som driver Aktiekunskap heter och jag är Leg. Matematiklärare med ett stort intresse för finans, aktier, ekonomi. Jag bor och verkar i Göteborg. Mitt jobb är att göra ett digitalt läromedel i matematik och vid sidan av det skriver jag artiklar om privatekonomi, aktiekunskap och ekonomi.

Jag har bloggat och skrivit artiklar om aktier, ekonomi och investeringar sedan 2009 då jag startade min första ekonomiblogg.

Mer aktiedata eller investera i aktier

Bloggar jag följer

(Vill du jag skall upptäcka din blogg? Hör av dig till info snabela aktiekunskap . nu)

Copyright Aktiekunskap.nu 2019