Nytt verktyg för att beräkna ränta på ränta

Vi har den gångna veckan skapat ett nytt verktyg för dig som vill beräkna ränta på ränta enkelt.

Jag tycker själv att det blev väldigt lättanvänt och resultatet på beräkningarna syns både i slutsummor och som utveckling i graf eller i tabell. Dessutom gräver vi oss ner i ekonomin och matematiken bakom ränta på ränta effekten för dig som är intresserad av det.

En intressant sak att bli påmind om med ränta på ränta är hur kraftfullt detta är. Det liksom händer ingenting i början och sedan efter några års sparande så går det bara snabbare och snabbare. Det är verkligen en snöboll som sätts i rullning som man i början tycker går jättelångsamt och sedan går det jättesnabbt på slutet.

Så detta är en bra sak att bli påmind om då det kan kännas lite tungt i perioder att spara och gneta på. Tills slut så kommer det verkligen att lossna!

Du hittar verktyget här.

Av:
Leg. Matematiklärare med ett stort intresse för finans, aktier, ekonomi. Bor och verkar i Göteborg. Mitt jobb är att göra ett digitalt läromedel i matematik och vid sidan av det skriver jag artiklar om privatekonomi, aktiekunskap och ekonomi.

Följ bloggen:

Kommentera eller Fråga

Om Aktiekunskap och mig

Jag som driver Aktiekunskap heter och jag är Leg. Matematiklärare med ett stort intresse för finans, aktier, ekonomi. Jag bor och verkar i Göteborg. Mitt jobb är att göra ett digitalt läromedel i matematik och vid sidan av det skriver jag artiklar om privatekonomi, aktiekunskap och ekonomi.

Jag har bloggat och skrivit artiklar om aktier, ekonomi och investeringar sedan 2009 då jag startade min första ekonomiblogg.

Mer aktiedata eller investera i aktier

Bloggar jag följer

(Vill du jag skall upptäcka din blogg? Hör av dig till info snabela aktiekunskap . nu)

Copyright Aktiekunskap.nu 2019