Teslas framtid

Jag tycker att det är väldigt spännande med biltillverkaren Teslas framfart på bilmarknaden. Otroligt häftiga, och dyra, bilar som verkligen har snabbat upp förändringar på elbilsmarknaden.

Men är de inte otroligt övervärderade?

Tesla som en snöplog

Jag tänker så här. Aktien är nästan så högt värderad att man skulle kunna tro att de skall ta över halva bilmarknaden på samma sätt som Apple gjorde med telefonmarknaden när de presenterade telefonrevolutionen (hmmm) iPhone.

Men kommer de verkligen göra det?

Nu är jag ingen bilmarknadsanalytiker men ibland kan det också vara bra att inte vara alltför insatt i varje liten detalj utan se på marknaden med andra ögon. Jag tänker att Tesla fungerar lite som en snöplog som just nu plogar vägen för alla andra bilmärken. De i sin tur kan låta Tesla bygga upp intresset för elbilar och i lugn och ro utveckla egna och billigare (bättre?) varianter av elbilar.

Jag tvivlar inte på att Tesla är här för att stanna på ett eller annat sätt men de går ju så otroligt mycket back och är ändå otroligt högt värderade. Den som köpte Tesla aktien på ett tidigt stadie har verkligen kunna njuta av hypen men frågan är om inte den kommer att stanna av nu och marknaden mer och mer kommer att kräva resultat?

Läs om finansiell information hos Tesla

Av:

Följ bloggen:

Kommentera eller Fråga

Om Aktiekunskap och mig

Jag som driver Aktiekunskap heter och jag är Leg. Matematiklärare med ett stort intresse för finans, aktier, ekonomi. Jag bor och verkar i Göteborg. Mitt jobb är att göra ett digitalt läromedel i matematik och vid sidan av det skriver jag artiklar om privatekonomi, aktiekunskap och ekonomi.

Jag har bloggat och skrivit artiklar om aktier, ekonomi och investeringar sedan 2009 då jag startade min första ekonomiblogg.

Mer aktiedata eller investera i aktier

Bloggar jag följer

(Vill du jag skall upptäcka din blogg? Hör av dig till info snabela aktiekunskap . nu)

Copyright Aktiekunskap.nu 2019