Aktieinvest eller Avanza

AktiehandelAktier Nybörjare - Köpa aktier

Vi har tidigare jämför Avanza med Nordnet och nu vill vi ta en djupare titt på hur aktieinvest fungerar och för vilka aktieinvesteraredenna nätbank passar. Framförallt kommer denna nätbank passa för dig som vill månadsspara i aktier.

Aktieinvest i jämförelse med Avanza

Bakom Aktieinvest står sveriges största förening för aktiesparare nämligen aktiespararna. Det finns därmed en spartanke bakom de olika typerna av portföljer du kan hitta där. Ett problem som nämligen många har hos andra nätbanker är att det är svårt att sätta in mindre belopp utan att courtagekostnaderna blir för höga. Detta har man löst hos Aktieinvest.se genom att erbjuda en så kallad andelsorder så att du kan spara mindre belopp (minimum 100kr) utan att avgifterna blir för höga. Istället blir det en procentuell avgift på 0,08% som alltså ger ett lågt courtage vid mindre andelsordrar (aktieköp) men högre avgifter vid större köp.

De olika depåerna som finns hos Aktieinvest är följande:

 • Aktieinvest Bas: Du kan köpa och sälja via internet och du får även tillgång till aktiespararnas färdiga paket. Bra för dig som är ny och vill månadsspara.
 • Aktieinvest Bas Extra: Passar bättre för dig som vill spara i större belopp.
 • Aktieinvest Junior: Denna depå passar bättre för månadssparande till barn som är under 18 år. Det är fortfarande föräldern som är förmyndare för kontot men barnet kan hantera det själv.

Till Aktieinvest.

Aktieinvest eller Avanza

I jämförelse med Avanza är alltså Aktieinvest bättre lämpat för dig som antingen är under 18 år eller vill spara månadsvis i aktier. Det låga courtaget på andelsbelopp gör det alltså en del billigare att handla mindre belopp. Är det däremot så att du tänker dig att köpa större belopp vid förre tillfällen så har Avanza starkare erbjudande i sin Avanza Mini depå där courtaget endast är 9 kr.

Till Avanza.

Läs mera om Avanza eller nätbanker

Följ vår blogg och få tips om nya artiklar:

En kommentar

 1. Martin Johansson skriver:

  Hej,

  jag har öppnat konto hos er men jag har inte kunnat logga in med det lösenord jag fått.

  Vad ska jag göra?

  MVH

  Martin

Kommentera eller Fråga