Aktieinvest eller Avanza

Vi har tidigare jämför Avanza med Nordnet och nu vill vi ta en djupare titt på hur aktieinvest fungerar och för vilka aktieinvesteraredenna nätbank passar. Framförallt kommer denna nätbank passa för dig som vill månadsspara i aktier.

Aktieinvest i jämförelse med Avanza

Bakom Aktieinvest står sveriges största förening för aktiesparare nämligen aktiespararna. Det finns därmed en spartanke bakom de olika typerna av portföljer du kan hitta där. Ett problem som nämligen många har hos andra nätbanker är att det är svårt att sätta in mindre belopp utan att courtagekostnaderna blir för höga. Detta har man löst hos Aktieinvest.se genom att erbjuda en så kallad andelsorder så att du kan spara mindre belopp (minimum 100kr) utan att avgifterna blir för höga. Istället blir det en procentuell avgift på 0,08% som alltså ger ett lågt courtage vid mindre andelsordrar (aktieköp) men högre avgifter vid större köp.

De olika depåerna som finns hos Aktieinvest är följande:

 • Aktieinvest Bas: Du kan köpa och sälja via internet och du får även tillgång till aktiespararnas färdiga paket. Bra för dig som är ny och vill månadsspara.
 • Aktieinvest Bas Extra: Passar bättre för dig som vill spara i större belopp.
 • Aktieinvest Junior: Denna depå passar bättre för månadssparande till barn som är under 18 år. Det är fortfarande föräldern som är förmyndare för kontot men barnet kan hantera det själv.

Till Aktieinvest.

Aktieinvest eller Avanza

I jämförelse med Avanza är alltså Aktieinvest bättre lämpat för dig som antingen är under 18 år eller vill spara månadsvis i aktier. Det låga courtaget på andelsbelopp gör det alltså en del billigare att handla mindre belopp. Är det däremot så att du tänker dig att köpa större belopp vid förre tillfällen så har Avanza starkare erbjudande i sin Avanza Mini depå där courtaget endast är 9 kr.

Till Avanza

Läs mera

Av:
Leg. Matematiklärare med ett stort intresse för finans, aktier, ekonomi. Bor och verkar i Göteborg. Mitt jobb är att göra ett digitalt läromedel i matematik och vid sidan av det skriver jag artiklar om privatekonomi, aktiekunskap och ekonomi.

En kommentar

 1. Martin Johansson skriver:

  Hej,

  jag har öppnat konto hos er men jag har inte kunnat logga in med det lösenord jag fått.

  Vad ska jag göra?

  MVH

  Martin

Kommentera eller Fråga

Börja investera i aktier hos en nätbank

Avanza
Vi rekommenderar Avanza bank för handel med aktier. Där är det enkelt att komma igång med aktiehandel och det är enkelt att nå support och få hjälp. Avanza fungerar bra både för dig som är nybörjare och för den mer erfarna investeraren.

Nordnet
Vår andra rekommendation om du skall börja att handla med aktier är Nordnet. Priserna är likvärdiga med Avanza och en stor fördel är att du får tillgång till shareville som är Nordens största sparnätverk.

Senaste på Aktiekunskap

Copyright Aktiekunskap.nu 2019