eToro

eToroEtoro är lika mycket en social handelsplattform som en valutmäklare eller mäklare av andra investeringar som råvaror och aktier. Här berättar vi om hur denna mäklare fungerar och vad du kan tänka på innan du bestämmer dig för att använda dig av deras tjänster.

eToro och det sociala handlandet

Det som är utmärkande för eToro att hela handelsplattformen är uppbyggd för att göra investeringar sociala. Det här innebär att det är enkelt att följa andra traders och att kopiera deras sätt att handla. Det här kan förstås vara riskfyllt om man inte förstår den man följer och dennes tidsperspektiv på investeringarna och strategier. Hittar man rätt kan det förstås vara mycket lönsamt och det blir då enkelt att ta rygg på de bästa.

Vill man undvika att följa andra så går det förstås bra att bara sköta sig själv. Handelsplattformen fungerar för det också.

Att starta upp konto hos eToro

Om du startar upp ett konto hos eToro så behöver du inte sätta in pengar direkt för att kunna handla. Det går välja att endast köra träningsläge om du vill i början. Om du sedan vill gå över till riktig trading kan du sedan sätta in pengar och byta inställning.

Handelsplattformen är rätt enkel att komma igång med (se bilder nedan) och lättförståelig om du har fått grepp om de grundläggande begreppen inom valutahandel och råvaruhandel.

Insättningar och uttag

Det finns rätt många olika sätt att både göra insättningar och uttag hos eToro. Det enklaste sättet är nog via kreditkort men det fungerar även bra via tex paypal och banköverföringar.

Om företaget

eToro Europe är licensierad under CySEC (Cyprus Securities Exchange Commission) och är en av världens största sociala handelsplattformar. Som många andra valutamäklare som riktar sig mot privatmarknaden så har de sitt säte på Cypern.

Gå till eToro

Bilder från handelsplattformen

eToro

eToro är lika mycket en tradingplattform som en social plats där man kan diskutera investeringar och följa andras sätt att investera.

Olika Valutapar

I den webtrader som eToro har kan du välja mellan ett antal olika valutor samt silver, guld och olja. För att se diagram och analysera kan man klicka sig in på just den valutan (se nästa bild).

Exempel på analysgraf

Det finns många olika verktyg för att analysera rörelser, exempelvis candlesticks.

Att lägga en order

När man lägger en order väljer man risknivå (hävstång), hur mycket man vill köpa för, stop/loss och take/profit. Man kan också lägga in en carry trade (se rollover).

Av:
Leg. Matematiklärare med ett stort intresse för finans, aktier, ekonomi. Bor och verkar i Göteborg. Mitt jobb är att göra ett digitalt läromedel i matematik och vid sidan av det skriver jag artiklar om privatekonomi, aktiekunskap och ekonomi.

Följ aktiekunskap på sociala medier:

Kommentera eller Fråga

Copyright Aktiekunskap.nu 2018