Markets.com

markets-comHos Markets.com kan du handla med de vanligaste valutaparen men också med aktier och råvaror. Här berättar vi om hur denna mäklare fungerar och vad du kan förvänta dig om du väljer att öppna ett demokonto eller ett livekonto hos dem. Vi berättar även om företaget bakom Markets.com. Om du har egna erfarenheter av mäklaren så får du gärna kommentera och delge dina erfarenheter, då hjälper du andra att göra rätt val.

Att starta upp sitt konto – att tänka på

Om du är helt ny på området valutahandel (forex trading) så har du många nya begrepp att lära dig och investeringsbeslut att göra. Det finns därför all anledning att börja försiktigt och bara med pengar som du har råd att förlora eller se som “träningspengar”. Hos Markets.com kan du, om du vill, starta med ett demokonto för att lära känna plattformen och hur denna fungerar. Vi började så och använde då deras webbgränssnitt som heter Sirix web trader (se bildspel nedan). Då har man 100 000$ att leka med för att komma igång och se hur det fungerar. När vi startade upp ett demokonto så ringde även en svensk support upp för att höra om man hade några frågor om kontot.

När man sedan känner att man vill prova på att göra det på riktigt kan man ta ett steg till och öppna ett live konto.

Träningsmöjligheter och utbildning

Det finns både textbaserad utbildning via hemsidan och pdf:er samt videoutbildning hos valutamäklaren. Detta är gratis och finns tillgängligt även om du inte har ett konto. Vi tyckte att videoutbildningen var bra och effektiv för att få en enkel överblick.

Insättningar och uttag, Företaget och valutapar

För att göra insättningar och uttag hos mäklaren så finns det flera olika alternativ. Du kan göra insättningar via Visa/Mastercard, via din bank (tex bankgiro). Uttag kan göras med samma metod som du satte in pengar. Viktigt att känna till om uttag är att om du har flera öppna positioner så måste ett marginalkrav uppfyllas för att kunna ta pengar.

Bakom markets.com ligger ägarna SafeCap Investments Ltd som har sitt säte på Cypern. De är under tillsyn av CySEC och MiFID.

Gå till Markets.com

Bilder från Markets handelsplattform

Lägga order

Här lägger man en order på ett valutapar. Man väljer vilket valutapar man önskar, antalet lots och eventuellt en stop/loss eller take/profit.

Kopiera andra

Hos markets.com kan du kopiera andra valutatraders. Det här innebär att du följer någon som förhoppningsvis kan göra rätt val.

Utbildning

Det finns ganska mycket utbildningsmaterial hos Markets.com. Dels så finns det textbaserad utbildning på hemsidan och via pdf. Det finns också videobaserad utbildning som man som nybörjare kan gå igenom.

Av:
Leg. Matematiklärare med ett stort intresse för finans, aktier, ekonomi. Bor och verkar i Göteborg. Mitt jobb är att göra ett digitalt läromedel i matematik och vid sidan av det skriver jag artiklar om privatekonomi, aktiekunskap och ekonomi.

Följ aktiekunskap på sociala medier:

Kommentera eller Fråga

Copyright Aktiekunskap.nu 2018