Sparkonto bäst ränta

På den här sidan samlar vi några utvalda bankar som har sparkonton med bra ränta. Själv använder vi bra sparkonton som ett komplement till aktiehandel. Dels för att ha en tillgänglig buffert men även som ett sätt att ha säkra tillgångar.

Lista över de bästa räntorna för sparkonto

BankBeskrivningRäntaInsättnings- garantiLäs mer
akelius spar Akelius är också ett fastighetsföretag och har kanske sveriges högsta sparränta3%-5%Nej
Till Bank
Ikano BankIkanobanken erbjuder både lån och olika sparkonton med bra räntor.0,25 % - 1,20 %Ja
Till Bank
Avanza BankPopulär och mycket bra nätbank. Framförallt kända för god service och bra priser. Flera olika sparkonton, Avanza sparkonto eller Sparkonto +(samarbeten med andra banker).0,15 % - 0,90 %Ja
Till Bank
Har många olika sparkonton att välja mellan med bra räntor.0,70 % - 2,0 %Har insättnings- garanti på 100 000 EUR
Till Bank
En av sveriges största och mest stabila banker. Tryggt alternativ.För närvarande 0,0 % ränta.Ja
Till Bank

Sparkonto hos Akeliusspar

Akeliusspar är en del av fastighetsbolaget Akelius och är den del av bolaget som erbjuder dig mycket bra sparräntor. Hos Akelius har du möjlighet att få upp till 5% i sparränta för tillfället vilket är mycket högt i jämförelse med andra banker. Visserligen har du ingen insättningsgaranti hos Akeliusspar men företaget kan ändå betraktas som stabilt med det trygga kassaflödet från deras fastighetsverksamhet.

Gå till Akeliusspar

Sparkonto hos Avanza

Avanza är en av den här sajtens absoluta favoriter för investeringar i aktier och fonder. Vi har av egen erfarenhet upplevt att avanza har god service och bra priser i jämförelse med många andra banker.

Gå till Avanza

Sparkonto hos Ikano Bank

Ikanobanken omfattas av insättningsgarantin och är en stor bank som ägs av IKEA och därmed har en trygg ägare i ryggen. Man erbjuder både olika typer av lån och några alternativ för sparkonton som är värda att ta sig en titt på.

Gå till ikanobanken

Sparkonto hos Marginalen Bank

Marginalen Bank ingår i Marginalen Bank Bankaktiebolag och har en rad olika erbjudanden till privatpersoner och företag. Bland har de olika typer av lång och sparkonton.

Gå till Marginalen Bank

Sparkonto hos Swedbank

Swedbank är en av Sveriges största banker och här kanske inte krävs någon längre presentation. Däremot är detta förstås ett mycket tryggt alternativ men till något lägre räntor än dess konkurrenter.

Förklaring av olika begrepp om för sparkonton

När du sparar i olika högräntekonton så är självklart den stora fördelen att din ränta blir bra. I vissa fall får du så hög sparränta som 5%. Detta innebär alltså att man har bättre ränta än vad tex en räntefond kan prestera. Räntefonder som är ett tryggt sparalternativ brukar oftast ligga på en uppgång på 3% per år så i de fall man hittar räntekonton med både låga avgifter samt hög ränta så kan detta absolut vara att föredra. Men nackdelarna med sparkonton med hög ränta finns också. I många fall finns det en liten, men ändå noterbar, risk.

En sak som är viktig att känna till är den så kallade insättningsgarantin. Med denna menas att du är berättigad av staten att få tillbaka dina insatta pengar om banken/sparinstitutet går i konkurs. De allra flesta stora banker i Sverige är omfattade av denna garanti. Dock inte alla som erbjuder hög ränta här i tabellen ovan. Det finns alltså en risk och det kan vara värt att kolla upp att bankens finanser är goda när du bestämmer dig för en bank utan insättningsgaranti.

Copyright Aktiekunskap.nu 2018